Håkan Östlundh

Inkräktaren

2011

Familjefoton med utstuckna ögon. Skrämmande brev utan avsändare. På kort tid drabbas fåröborna Henrik Kjellander, Malin Andersson och deras två små barn av en rad otäcka hot. Vem är det som vill skada de nyinflyttade?
     Fredrik Broman och hans kollegor vid Visbypolisen tar saken på största allvar, men kan inte utesluta att alltihop är ett osmakligt skämt. När hoten trappas upp och parets dotter försvinner skingras alla tvivel. Det här är på allvar. Dessutom är det bara början…
     När polisen pressar Henrik kommer en gammal infekterad släkthistoria i dagen. Vad fick honom egentligen att återvända till Gotland efter en framgångsrik karriär som fotograf i Stockholm och ute i världen? Är det verkligen någon på den karga ön i Östersjön som vill skada familjen, eller kommer hoten från annat håll?
     Inkräktaren är en ovanligt nervkittlande och ruggig historia om svek och mörka hemligheter. För femte gången möter vi Gotlandspolisen Fredrik Broman och Håkan Östlundh kombinerar som vanligt hög litterär kvalitet med hög spänning och träffsäkra personporträtt.

”Sällsynt spännande […] Man läser med andan i halsen, och Håkan Östlundh lyfter både språk och intrig långt över deckarens vanliga nivå.”
    Lotta Olsson, Dagens Nyheter

”Det är skarpt läge genom berättelsen och jag tvingas kapitulera ännu en gång – 'Inkräktaren' kryper innanför skinnet och är den klart bästa deckaren i serien.”
    Bo Valentinsson, Gotlands Tidningar

Länkar

Mail

Nyhet