Håkan Östlundh

Släke

2004

Fredrik Broman, nyinflyttad kriminalpolis från Stockholm, tjänstgör sin första sommar på Gotland. Sent en kväll blir han uppringd av en äldre man som beklagar sig över att en Volvo med takbox står felparkerad vid en badplats. Den luktar konstigt också. Som släke – rutten tång.
      Motvilligt och en aning illa till mods åker Fredrik ner till badet för att ta en titt på bilen. Den gamle mannen visar sig ha rätt. Det står en obehaglig lukt kring bilen. Det räcker med en snabb blick i den vita takboxen för att hitta förklaringen. Där ligger en död man, eller det som är kvar av honom: han ser ut som ett slaktat djur.
      Därefter är inget sig likt. En hektisk jakt på en brutal mördare drar igång. Kvälsstidningarnas löpsedlar förvandlar det gotländska sommarparadiset till "skräckens ö". Och för Fredrik och hans familj blir drömmen om Gotland en mardröm - de börjar förstå att det fasansfulla finns alldeles inpå knutarna.

”Tveklöst rekommenderar jag Släke.”
    Örjan Abrahamsson, Hallandsposten

”Han lyckas bygga upp en riktigt ruskig och smått overklig stämning på det annars sommarfagra Sudret, och hans historia blir både dramatisk och spännande.”
    Ola Sollerman, Gotlands tidningar

Länkar

Mail

Nyhet