Håkan Östlundh

Laglöst land

2012

Kusinerna Viktor och Rafael har snart nått sitt mål: två miljoner kronor på ett konto i ett land långt borta där ingen ställer några frågor. Det är dags att lämna Sverige och Gotland för alltid. Men när mannen som hjälpt dem smuggla in det estniska amfetaminet hittas mördad förvandlas drömmen om ett liv i solen till en kamp för överlevnad på ett novemberkallt Gotland.
      Fredrik Broman och hans kollegor vid Visbypolisen som redan är upptagna med de mystiska omständigheterna kring ett lik som påträffats i kommunens vattentorn måste nu driva två parallella mordutredningar. Spåren efter den hänsynslöse mördaren blir allt tydligare. Ska de hinna lösa gåtan i tid, eller måste fler liv gå till spillo?
      Samtidigt som Fredrik tampas med de krävande utredningarna tvingas han göra ett svårt karriärval och fatta ett ännu svårare beslut på hemmaplan: ska familjen bo kvar på Gotland eller inte?
      Laglöst land är en gripande och spännande kriminalroman om viljan att bryta sig loss och börja ett nytt liv – till vilket pris som helst.

”En av Håkan Östlundhs bästa böcker, och en av årets mest trovärdiga deckare. Det är så spännande att man inte kan sluta läsa.”
    Dagens Nyheter

”Min favorit! En spännande, välskriven historia som fick mig att börja känna ömhet för de unga, klantiga brottslingarna som förtvivlat försöker hålla sig ett steg före polisen. Om jag skulle karaktärisera boken med ett ord är det trovärdighet.”
    Aftonbladet

”Laglöst land – sjätte titeln i serien om kriminalinspektör Fredrik Broman med flera vid polisen i Visby – är Håkan Östlundhs bästa deckare. Ja, har någon skrivit en bättre Gotlandsdeckare? Det är en djupt moralisk skildring av hur det kan gå om man tar steget från livets gråzon över till yrkeskriminalitet. Och samtidigt full av solidaritet med de människor som samhällsutvecklingen förpassat till ett – laglöst land.”
    Kristianstadsbladet

”Östlundhs kanske vassaste verk hittills, en mordhistoria gråkall och obeveklig som en rauk i novemberregn.”
    Femina

Länkar

Mail

Nyhet